Sockbyte

Eftersom jag inte kan avgöra om sockarna till pappa blir för stora eller inte, så satte jag den stickningen på paus tills vidare. Har hunnit fram till där hälen ska börja. Men vill inte ge mig på det förrän jag vet om jag behöver repa upp allt fram till ökningarna och minska lite där, eller om det räcker att minska lite fram till hälen. Just nu ser det i alla fall väldigt för stort ut i jämförelse med den trasiga sockan jag fick med mig i rätt storlek.

Därför har jag istället börjat på det grå garnet och ska bli likadana sockar till pojkvännen istället. Har provat pappa socka på honom och det verkar stämma bättre för en storlek 43-44 än 40-42. Det går undan när stickorna bara går av sig själv och man själv antingen tittar på tv eller lyssnar på ljudbok.

Idag tog vi nämligen upp vårt lyssnande av "Hundraåringen som klev ut genom fönsI tret och försvann" av Jonas Jonasson som ljudbok till helgfrukostarna. En bok jag kan rekommendera starkt till så väl pysslare som icke-pysslare. :)

Tänkte att jag skulle passa på och lämna lite andra rekommendationer också. iFokus är ett gäng intressesidor som jag följer. Där kan man få hjälp med frågor och inspiration. Man blir ganska lätt imponerad av andra alster och får en massa nya sprudlande idéer om vad man vill göra. Risken är dock att man till slut får så många projekt att man tappar lusten. :)

http://textilhantverk.ifokus.se/ Allt möjligt pyssel inom det textila.
http://pyssel.ifokus.se/ Allt möligt pyssel av alla olika karaktärer. Även textila smyger sig in ibland.
http://smyckestillverkning.ifokus.se/ Allt möljligt med smyckestillverkning. Mycket pärltips.
http://glaskonst.ifokus.se/ Glaskonst i alla dess former. Följer den mest för idéer och för glasgravyr.

En annan sida/community där man kan hålla koll på sina projekt och inventarier är Ravelry. Har bara precis registrerat mig och börjat dona med min sida. Så jag har inte riktigt fått kläm på alla finnesserna där än. Men man kan lägga upp alla sina stickor man har, sitt garnlager, sina projekt osv.
https://www.ravelry.com/account/login

Så här kan det se ut på sin sida med sina projekt. Och sedan hur ett projekt i sin tur ser ut.

(klicka på bilderna för att förstora dem)

Nu ska jag gå och städa bort det sista av julen och såga i tur det sista som är kvar av granen. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0