Inspirationsspirande

Nu har det gått sådär lång tid igen. Jag är hemskt ledsen.

Den här läsperioden var nog bland de värsta, det var fullt upp hela tiden. Dessutom med ett avbrott för påsklov som för min del innebar tentapluggande till omtenta. Och sen på't igen med pluggandet som slutade för ca. 1,5 vecka sen med en tenta som jag hoppas gick vägen.

Blev inspirerad att börja virka en solhatt. Var och köpte garn i fredags och har börjat vet inte hur många gånger nu. Vet verkligen inte vad det är som blir fel. Jag tycker inte om att det blir en massa konstiga hål. Jag förstår inte riktigt hur de menar i beskrivningen. Har försökt att fixa till själv och experimentera lite med maskorna, men det blir inte bättre. Får väl ge det ett försök till, men  just nu är det ganska så frusterande att inte kunna komma någon vart. Såg ett gäng recensioner av mönstret på Ravelry, där alla säger att det är ett ganska lätt mönster. Måste ju vara nåt jag gör fel, eller så är det jag som är kräsen. Behöver nog hjälp för att lösa det här. Ska testa en sak till men sen får det faktiskt vara om det inte funkar.


http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=99&d_id=23&lang=se


Sen behöver jag filura lite på att hitta en klänning att ha på bröllop i augusti. Hittar jättemånga klänningar i affärerna men ingen som passar mig eller som är tillräcklig fin. De flesta är i typ bomullstyg eller jersey, det känns inte riktigt rätt. Har hittat en i Lindex skyltfönster som jag ska hoppa in och prova vid tillfälle. Tyvärr är den hellång och jag tror inte att passar i det. Får se om det eventuellt kan funka att lägga upp den i så fall. Sen är det lurigt att se hur tyget ser ut från skyltfönstret. Får väl få tummen ur att gå in och prova helt enkelt. Om det inte funkar så är jag nog tillbaka på ruta ett igen. Kanske ska ta en titt på Tradera, det har ju lyckats förr.

Imorse när jag vaknade blev jag lite inspirerad att ta tag i ett projekt som jag länge funderat på men inte haft tillräckligt med inspiration och mod att sätta igång med. Jag har en kort, rak jeanskjol som jag "växt" ur och funderar på att göra om den till en väska. Har sett varianter på omgjorda jeans och tror att det kan bli riktigt bra. Dessutom underlättar det med att den är rak och slitsad i sidorna, så det borde vara hyfsat enkelt att få ihop. Sen får jag väl hitta på något med fodring kanske och eventuellt sy i en dragkedja i öppningen. Men man kan ju börja med att se hur man ska få ihop själva väskan först. Kommer nog bli fräckt med alla befintliga fickor.

Vi får väl helt enkelt se vad som händer med inspirationen fram över. Det är skönt att ha landat lite nu efter en skön långhelg och ha fått varvat ner ordentligt.

RSS 2.0